About Me

27 jaar geleden ben ik geboren in het mooie Amsterdam en na te zijn opgegroeid in Amstelveen woon ik sinds een jaar weer in Amsterdam. Na de middelbare school ben ik naar ieders verwachting begonnen aan een theateropleiding. Om maar een zeer toepasselijke quote te maken uit een bekend ABBA liedje:

’’Mother says I was a dancer before I could walk, she says I began to sing long before I could talk“.

Ik heb dan ook vriend en vijand verrast met mijn keuze om uiteindelijk rechten te gaan studeren. Eerlijk gezegd stond ik ook van mezelf te kijken en hoewel ik volledig achter mijn keuze stond om aan de studie te beginnen heb ik gedurende de studie zeker 5 keer aan stoppen gedacht en me zelfs 3 keer al ingeschreven op een andere opleiding.
Uiteindelijk vond ik mijn roeping, het Intellectueel Eigendomsrecht, de combinatie tussen mijn passie voor creativiteit, media, cultuur en entertainment met mijn studie. Het bemachtigen van een stage bij Eyeworks was dan ook een geschenk uit de hemel! Geheel verkocht door het IE heb ik mijn scriptie geschreven over illegaal downloaden.

Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik fulltime [en soms nog wel meer dan dat]. Mijn eerste baan vond ik als jurist bij een Amerikaanse fabrikant van headsets en een jaar later wist ik mijn droombaan te bemachtigen bij een mediaproducent. In deze functie als Legal Counsel (bedrijfsjurist) bij de internationale tak van tv producent EndemolShine was ik dagelijks bezig met het Intellectuele Eigendomsrecht en kon ik mijn passie voor dit rechtsgebied makkelijk kwijt in mijn werk.

Hoe groot mijn passie voor het IE ook is, het stil zitten achter een bureau was niet aan mij besteedt, maar wat dan? Voor groepen staan, presentaties geven, praten, het ging me al mijn leven lang goed af dus de keuze voor het onderwijs lag voor de hand. Inmiddels werk ik als docent Publiek- en Privaatrecht op Hogeschool Leiden waar ik lesgeef aan de opleiding HBO Recht.

Maar uiteraard draait het leven niet alleen om werken en daarom gaan echt niet al mijn blogs over werken. Naast het werk ben ik gek op eten en sporten, zo liep ik op 13 april 2014 bijvoorbeeld de marathon van Rotterdam. Ook ben ik gek op fotograferen, omdat het fotograferen af en toe nogal vrij serieuze vormen aan begon te nemen heb ik meer dan 4 jaar geleden StayC Media opgezet.

Verder heb ik een ontzettend leuke vriend en ben ik gezegend met hele lieve, gezellige en een tikkeltje gekke vriendinnen!

Ow en die naam? Tsja een combinatie van bruin haar, rechten studeren, de film Legally Blond heel leuk vinden en een bijnaam tijdens mijn stage 😉

Mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!

4 reacties

 • Reageer Remy 09.05.2015

  Leuke inleiding. Nu alleen nog Haarlem vermelden

 • Reageer J. 17.07.2015

  Heey!
  Ik kwam toevallig via youtube op je website terecht.
  Leuke filmpjes maak je!
  Daarnaast herken ik me ook best wel in sommige dingen, ik studeer namelijk Fiscaal recht, kom uit Haarlem, woon binnenkort in Amsterdam en ben ook sinds een tijdje bezig met gezonde voeding, sporten etc. Toevallig!
  Anyway, ga zo door 🙂
  x

  • Reageer Stacey 18.07.2015

   Hi,
   Hartelijk dank voor je leuke berichtje!
   Wat toevallig al die overeenkomsten, keep up te good work!
   Groetjes,
   Stacey

 • Reageer Spurter Rick 20.06.2016

  Goede duidelijke site Stacey groeten spurter Speedy Rick

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.